Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Για… πέμπτη φορά, οι 18 ΜΑΤατζήδες για τις ωμότητες του Ιουνίου 2011!

Με αριθμό πινακίου 13, εκδικάζεται σήμερα Τρίτη 22 Νοέμβρη στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, έπειτα από τέσσερις αναβολές, η υπόθεση με τις ωμότητες 18 ανδρών των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που επετέθησαν στις 29 Ιουνίου 2011 κατά των διαδηλωτών και των πολιτών, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Υπενθυμίζεται πως τα συνδικάτα πραγματοποιούσαν τότε 48ωρη απεργία (28-29 Ιούνη), στο πλαίσιο της ψήφισής του.





Ο εικονιζόμενος αστυνομικός φέρεται ως αυτός που χτύπησε το γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργο Χαρίση

Από τη μανία των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν πολίτες και συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης, ο επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ Γρηγόρης Καλομοίρης.

Όπως αναφέρει στο κατηγορητήριό της η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευθυμία Βερροιώτου, μεταξύ των πολλών εκτρόπων και βιαιοτήτων,οι αστυνομικές δυνάμεις (σ.σ.: που δεν έχουν αλλάξει τακτική ούτε και σήμερα, παρά την… αριστερή κυβέρνηση τις οποίες χρησιμοποιεί με τον ίδιο τρόπο κατά των εργαζομένων και πολιτών, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και είναι πολλά τα παραδείγματα):
«Κατέστησαν με πρόθεση πλήθος κόσμου αβοήθητο και εκτεθειμένο σε άμεσο κίνδυνο ζωής και υγείας που περιήλθε σε ολική ή μερική αδυναμία, εξαιτίας της δικής τους υπαιτιότητας. Παρ’ ότι είχαν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να βοηθήσουν και συγκεκριμένα ως κρατικές αρχές αρμόδιες για την προστασία του πολίτη και τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, παρέλειψαν με πρόθεση να βοηθήσουν τους τραυματισθέντες πολίτες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης – συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας, που περιήλθαν σε αυτή την κατάσταση (τραυματισμό) από υπαίτια συμπεριφορά των υφισταμένων τους (χρήση χημικών και ασφυξιογόνων και ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης, καθώς και χρήση κλομπ).
»Ειδικότερα παρέλειψαν με πρόθεση να βοηθήσουν τους τραυματισθέντες διαδηλωτές Γ. Χαρίση, Π. Βαϊνά και Θ. Μουστάκα-Βρετό, εγκαταλείποντάς τους αβοήθητους στον τόπο των επεισοδίων και παρεμποδίζοντας επί πολλή ώρα την είσοδο των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, καίτοι γνώριζαν ότι οι τελευταίοι είχαν τραυματιστεί από υπαίτια συμπεριφορά των υφισταμένων τους αστυνομικών, θέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους».
Πηγή: ergasianet.gr
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)